Kookboek der verbeelding
Soms geeft Kranenborg een bijzondere cuisson, maar niet zonder risico. Met de coquilles Saint-Jacques bijvoorbeeld. Maar ook met zijn gedachten bij de foto’s van Pieter Ouddeken. Hij keek, mijmerde, filosofeerde en sprak woorden die Will Jansen hem hielp vinden.
LekkerOntwerpen heeft met het ontwerp de foto’s en gedachten samengebracht in dit boek.
2006 voor KMuitgevers
Het boek is een intiatief van Pieter Ouddeken, Will Jansen en Erwin Slaats en is in samenwerking met Steven Hond en Arjen Woudenberg geproduceerd en uitgegeven.
Rauwe vissenkop
Niet echt wat we gewend zijn van het klassieke kookboek. De rauwe vissenkop die je aankijkt. Hij heeft geleefd van kop tot staart, maar waar is zijn zilveren lijf gebleven? Wie heeft het weggesneden en gekookt? De dansende vogelpootjes en eieren met de dijen van een oude vrouw. De olijfolie zo groen als alleen de maagd kan zijn. Robert Kranenborg heeft naar de beelden van Pieter Ouddeken gekeken en geeft als groot kok zíjn verbeelding woorden. De foto’s brengen hem gedachten en gerechten. De honingraat brengt hem bij zijn gekaramelliseerde uiensaus die ook zoet is en zo’n lekkere dikke aroma heeft.